Sidvisningar

tisdag 26 november 2013

Nackdel vid anställningsintervju?

Artikel jag stötte på från Svenska Yle
Viktigt att tala om förlossningsdepression. Några infallsvinklar här som jag inte stött på tidigare, att det skulle vara till ens nackdel vid anställningsintervju att berätta att man haft en depression, att man då kanske blir bedömd som att man inte skulle klara arbetet?

"- I en arbetsintervju berättade jag halvt om halvt av misstag att jag ännu höll på att hämta mig från min förlossningsdepression. Jag fick inte jobbet, och arbetsgivaren sa efteråt att orsaken var att hon inte trodde att jag skulle klara av arbetet på grund av depressionen."

Som jag själv ser det är alla erfarenheter, bra eller dåliga, ny kunskap man bär med sig. Kunskap om sig själv, om andra, om samhället.
"Inget ont som inte för något gott med sig."
Jag hade inte varit den jag är idag om jag inte haft den här erfarenheten. Jag har nog blivit en mer medkännande människa, mer ödmjuk inför andra människors prövningar, även om de skiljer sig från mina. Och jag hade sannolikt aldrig skrivit min första bok. Kanske är detta något en annan arbetsgivare hade uppskattat? Jag vill gärna tro det, även om trycket är hårt på arbetsmarknaden idag.
1 kommentar:

esterii sa...

Jag gick ut i hela kommun och lokala tidningen om min psykiska ohälsa.Nu söker jag jobb:)